top of page
  • egoethart

VEEL KLEINE BEDRIJVEN PAKKEN CONFLICTEN NIET AAN

Uit nieuw onderzoek van het WODC blijkt dat één op de drie MKB-bedrijven in één jaar te maken krijgt met één of meer conflicten. Conflicten met leveranciers, klanten, werknemers of de overheid vormen de grootste risico’s. Echter zien zij bij een conflict vaak af van een gang naar de rechter, omdat dit te duur en te tijdrovend is. Dit stond vandaag in het FD.


Mediation als instrument

Wat in dit artikel confronterend wordt gevonden, is dat veel van deze ondernemers niet naar een rechter stappen omdat ze dat te duur of te tijdrovend vinden. Wat ik echter confronterend vind, is dat het instrument van mediation niet genoemd wordt om conflicten op te lossen. Oplossingen worden gezocht in verlaging van griffierechten of een speciale ‘MKB-rechter’. Terwijl mediation juist een goed middel is om in te zetten bij of in plaats van diverse juridische procedures.


Mediation in de spotlight

Als mediators dienen we blijkbaar nog nadrukkelijker de voordelen van mediation over te brengen. Niet alleen bij de ondernemers, maar ook bij de overheid en rechterlijke macht. Goethart Consultancy & Nediation zal zich hier in ieder geval voor blijven inzetten. Om onder andere duidelijk te maken dat met name voor bedrijven mediation vaak een effectief, snel en goedkoop middel is om conflicten constructief op te lossen.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page